Keukenverbouwen met keukenapparatuur

juli 18th, 2016

Elke moderne keuken is voorzien van het nodige keukenapparatuur. Nagenoeg standaard in elke keuken is de koelkast, magnetron, afzuigkap en kookplaat. Er zijn een aantal keuken hulpmiddelen die je niet in elke keuken zult vinden. Moderne woningen zijn voorzien van een vaatwasser, oven, vriezer, een tweede kookplaat, luxe espressomachine en een Quooker of kokendwaterkraan.

 

Quooker als kokendwaterkraan

KokendwaterkraanWat is een Quooker? Met een Quooker heb je snel kokend water uit de kraan, waarmee je direct thee kunt zetten en groenten, aardappelen of pasta kunt koken. Hiervoor heb je een aparte wasbak met kraan en boiler nodig. De grote van de boiler bepaald hoeveel kokend heet water je direct kunt halen uit de kraan. De Quooker is geen kostenbesparend keukenhulpmiddel, maar je bespaart wel tijd. Het is een luxe product, waar je ook een flink bedrag voor betaald. Veel moderne woningen hebben daarom geen Quooker. De aanschafprijs begint bij circa 1.500 euro. De aanschafprijs zijn niet de kosten. De kosten liggen vooral in de verbruikskosten van het apparaat, aangezien water constant op 110 graden celcius staat. Het kiezen van de juiste Quooker en ander keukenapparatuur is een grote klus.

Specifieke wensen en budget

Welk keukenapparatuur heb je nodig? Dit is afhankelijk van jouw specifieke wensen en het beschikbare budget. Als je onvoorbereid naar een gemiddelde keukenwinkel gaat zal je geadviseerd worden producten te kopen van een specifiek merk. Als je diverse keukenapparaten koopt van het zelfde merk krijg je vaak korting. In veel gevallen kopen consumenten wat de verkoper zegt. Dit is niet altijd de verstandigste keuze. De kans is groot dat je iets koopt wat je eigenlijk niet wilt (of nodig hebt). Sommige wensen vinden het belangrijk A merk producten in huis te hebben. Voor A merk producten betaal je ook een hoge prijs. Hoge prijs is niet altijd kwaliteit. Gebruik Google om diverse keukenapparaten met elkaar te vergelijken in prijs. Lees recensies met voor- en nadelen. Hierdoor krijg je een goed beeld van het apparaat en de kwaliteit. Altijd kunnen onderdelen van een vaatwassser, oven, espressomachine of Quooker kapot gaan. Je hebt hiervoor garantie. De verwachte levensduur is meestal langer dan de garantieperiode. Veel A merken geven langer garantie, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan, zoals lagers van een wasmachine die vroegtijdig vervangen moeten worden. Dit zijn hoge kosten. Bij het kopen van een A merk heb je meestal een voordeel, omdat de garantieperiode langer is.

Posted in bouwen | Reacties uitgeschakeld voor Keukenverbouwen met keukenapparatuur


Dakterras laten ontwerpen

mei 14th, 2016

Een dakterras aanleggen, zelfs als geroutineerde doe het zelver heeft u daarbij een architect nodig. Dat komt omdat de gemeente een dakterras ziet als uitbreiding van uw woning. Daar hebt u dus meestal een vergunning voor nodig.

En het woonoppervlak wordt inderdaad groter. Ook zal een dakterras een positief effect hebben op de prijs van uw woning. Maar nog belangrijker, om het draagvermogen van het platte dak te berekenen is toch wel wat meer informatie nodig. Die informatie heeft bijvoorbeeld een architect wel, maar u en ik als gewone doe het zelver niet.

Daarom is het verstandig een dakterras te laten ontwerpen door een vakkundig architect of een gespecialiseerde ontwerper.

Meer voordelen

Een ontwerper heeft bijvoorbeeld kennis over materialen en het gebruik daarvan in de buitenlucht. Hij kan u adviseren over de soorten meubelen, of het soort bloembakken die u kunt gebruiken bij het inrichten van uw dakterras.

Deze eenvoudige adviezen moet u niet onderschatten, ze kunnen het verschil betekenen tussen genieten op uw eigen privé terras op het dak, of u ergeren aan een ondoordachte aankoop.

Mogelijkheden

Dakterrassen komen voor in alle soorten en maten. Het hele dak kan worden omgetoverd in een terras waar ieder lid van het gezin zijn plekje op kan vinden, ook tijdens feestjes en partijen. Maar ook een uitgeholde dakkapel –achtige constructie die plaats biedt aan niet meer dan twee of drie personen behoort tot de mogelijkheden.

Een goede ontwerper of architect kan u helpen bij het maken van keuzes voor een dakterras, toegesneden op uw wensen en op de mogelijkheden van uw woning, of uw kantoor.

Eigen ontwerp

Natuurlijk kunt u zelf aan het werk met het op papier zetten van uw ideeën. Ook tekeningen en schetsen van uw dakterras. Maak ze gerust. Geen enkele architect zal die zonder meer in de prullenbak laten verdwijnen.

Een goed ontwerp hoort gebaseerd te zijn op de ideeën van zowel de cliënt als van de ontwerper. Daarbij zijn de vakkennis van de een net zo belangrijk als de plannen van de ander.
De ontwerper kan u vertellen welke delen van uw ideeën wel en welke niet tot werkelijkheid gemaakt kunnen worden.

Overleg

Ook met het bedrijf dat uiteindelijk uw dakterras zal gaan aanleggen is altijd overleg mogelijk. Over de materialen die u wilt gebruiken, het schilderen of de manier waarop tegels gelegd worden, om maar een paar mogelijkheden te noemen. Ook bij datgene wat u zelf doet, zoals het kopen van de tuinmeubels bijvoorbeeld, is overleg altijd beter. Ga dus aan de slag met het aanleggen van uw dakterras, en maak er een succes van door veel te overleggen.

Posted in bouwen | Reacties uitgeschakeld voor Dakterras laten ontwerpen


Alles over vochtbestrijding in huis

november 12th, 2015

Heeft u een kelder in uw woning? Let dan goed op de luchtvochtigheid in uw kelder. In ruim 18% van de woningen in Vlaanderen zijn namelijk vochtproblemen te vinden. Deze ontstaan door opstijgend vocht die via de buitenmuren of de keldervloer in uw woning terecht komen. Vaak zijn de problemen niet storend en zijn er kleine waterplassen of vochtplekken te constateren op de muren. Vocht in huis is echter een groter probleem dan u denkt. Op de lange termijn kunnen vochtige muren zeer poreus worden en door het overmatig vocht kunnen er schadelijke schimmels ontstaan die uw gezondheid kunnen aantasten. Het toepassen van vochtbestrijding is dan ook een zeer verstandige keuze. Zelfs bij beginnende vochtproblemen.

Hoe moet ik opstijgend vocht behandelen?

Het behandelen van opstijgend vocht kan op verschillende manieren gebeuren. In de meeste gevallen gebeurt dit door middel van kelderdichting. Er wordt vochtwerend metselwerk over de hele kelder aangebracht worden opstijgend vocht niet meer door de muren en vloeren kan dringen. Bij ernstige vochtproblemen wordt er nog een extra maatregel getroffen om de kelder waterdicht te maken. Er wordt dan nog een extra noppenfolie achter het metselwerk geplaatst die overtollig vocht absorbeert en afvoert naar een centraal punt. Deze meest ingrijpende manier van vochtbestrijding het volledig opnieuw gieten van de keldervoer en het opnieuw metselen van de kelderwanden. Vaak wordt er dan ook een vorm van kelderdrainage ingebouwd. Dit gebeurd echter maar in een heel klein percentage van de gevallen met woningen met hevige terugkerende vochtproblemen.

Dakwerken en vochtproblemen

Niet alleen huishoudens met een kelder moeten echter uitkijken voor eventuele schade aan de woning door externe factoren. Een ander element dat om ze zoveel jaar geïnspecteerd moet worden is het dak. Het uitvoeren van dakwerken is zeer belangrijk om de waarde van de woning op peil te houden. Vooral na zware weersomstandigheden of bij woningen met een oud dak is het regelmatig uitvoeren van een dakinspectie een goed idee. Doet u dit regelmatig dan is het gedeeltelijk vervangen van de dakpannen of het plaatsen van een overzetdak vaak nog mogelijk wanneer er schade aan het dak is. Wacht u hier te lang mee dan zal het gehele dak vervangen moeten worden is het plaatsen van een overzetdak geen optie meer. De kosten voor het uitvoeren van dakwerken zullen dan ook flink oplopen. Wees dus verstandig en voor om de zoveel tijd een inspectie van de kelder en het dak uit om zo hoge kosten te voorkomen voor renovatiewerken.

Posted in bouwen | Reacties uitgeschakeld voor Alles over vochtbestrijding in huis


Waarom men een deuropener aanschaft

augustus 24th, 2015

Een deuropener is een elektronisch mechanisme dat het mogelijk maakt om met één druk op de knop een deur te openen. Hierdoor is het eenvoudig om deuren op afstand te ontgrendelen. Kozijnen of deuren bevatten vaak een vaste sluitplaat. Om de deuropener te installeren wordt deze plaat echter vervangen. Sommige versies bevatten een terugmeldschakelaar.

Dit betekent dat het apparaat kan herkennen of een deur nog open of juist gesloten is. Een deuropener is een betrouwbare veiligheidsoplossing die beschikbaar is in verschillende maten en soorten. Bij aankoop moet goed gekeken worden welk exemplaar geschikt is voor het gebouw of woning. Met behulp van spanning op elektrisch aangestuurde deurmagneten kan de deur openen.

Hoe verloopt deze aansturing dan?
De deuropener wordt zoals hierboven aangegeven met spanning aangestuurd. Hierin kunnen ook nog verschillen zitten. Het arbeidsstroomprincipe staat erom bekend dat de schoot van het deurslot pas ontgrendeld wordt wanneer er elektrische spanning vrijkomt. De deur kan dan met één druk op de knop geopend worden. Als de stroom uitvalt, is het echter niet mogelijk om de deur te ontgrendelen.

Het ruststroomprincipe werkt eigenlijk precies andersom. De schoot van het deurslot wordt door een kleine spanning vastgehouden. Dit betekent dat de deur juist open gaat als de stroom uitvalt. Het is een toepassing die vaak gebruikt wordt bij gebouwen waar brandveiligheid hoog in het vaandel staat. Ruststroom zorgt er bij brand voor dat de vluchtroutes snel en automatisch vrijkomen.

Geschiktheid deuropener
Het openen van een deur met behulp van een deuropener vereist minder kracht. Mensen met een beperking of spierziekte schaffen dit mechanisme soms aan zodat ze beter zelfstandig kunnen leven. Ook zijn er bedrijven of particulieren die het kopen voor het gemak of extra gevoel van veiligheid. Een deuropener wordt namelijk geleverd in combinatie met een toegangscontrole- of intercom systeem. Hierdoor kun je pas iemand binnen laten als je zeker weet dat het vertrouwd is.

Posted in bouwen | Reacties uitgeschakeld voor Waarom men een deuropener aanschaft


Afvoerloze gashaard

maart 5th, 2015

De afvoer loze gashaard, een haard die perfect past als aanvulling in je woonkamer. Wat is nog mooier dan de warmte en sfeer die een kachel af geeft. Het geeft je kamer precies wat hij nodig heeft. Er zijn vele varianten mogelijk wat betekent dat er altijd iets bij zit dat past bij jou smaak. Of je een moderne uitvoering wil of juist een klassieker, het is allemaal mogelijk.

Daarom in de afvoer loze gashaard een ideale en zeker stijlvolle bijverwarming voor in je huiskamer. Op het gebied van de gashaard is de afvoer loze gashaard uitgerust met de nieuwste technologie. Bovendien heeft de haard geen rookkanaal of sch0orsteen nodig om te kunnen werken. Dus die verbouwing hoeft er zeker niet te komen! Door middel van een katalysator die aan de bovenkant van de gashaard te vinden is, zullen de verbrandingsgassen omgezet worden in schone lucht.

Pas na volledig omzetten van deze lucht mag deze vrijkomen. Daarnaast is de afvoer loze gashaard zeer efficiënt als we kijken de productie van de warmte. Hij zet namelijk honderd procent van het gas om tot warmte. Dit is in geen geval te vergelijken met de openhaard zoals we die vroeger vaak in huizen zagen. Want deze zet straalt maar tien procent warmte af. Om voor jou de veiligheid te kunnen garanderen zijn alle afvoer loze gashaarden uitgerust met een beveiligingssysteem.

Wanneer er een zuurstoftekort optreedt in de ruimte zal de gashaard zich uitschakelen. Op dit moment wordt het beveiligings mechanisme automatisch afgesloten. Het apparaat is hierdoor in veiligheid gesteld. Ook zijn de gashaarden getest en goedgekeurd voor verkoop ervan.

Posted in bouwen | Reacties uitgeschakeld voor Afvoerloze gashaard


Eigen zwembad bouwen

september 10th, 2014

Heeft u er altijd al van gedroomd om uw eigen zwembad in de tuin te hebben? Of wilt u liever een verwarmd binnenbad? Er zijn een hoop zaken waarover u in eerste instantie goed moet nadenken voordat u beslist een zwembad te laten bouwen. De volgende vragen zult u zich zelf gaan afvragen :

 •  Heb ik een vergunning nodig in Belgie om een zwembad te laten bouwen?
 • Wat is de beste periode om een zwembad aan te leggen?
 • Hoeveel kost het onderhoud van een eigen zwembad?
 • Welke vormen zwembaden zijn er allemaal en welke is de eventuele beste?
 • Hoe lang gaat een zwembad folie mee

En zo zullen er nog vele vragen door u heengaan wanneer u twijfelt over een eigen zwembad. Wat u in ieder geval zeker weet is dat het ten eerste veel aandacht vereist en ten tweede het een dure hobby is. Het is ook aan te raden om uzelf in eerste instantie goed in te lezen op het internet, uit boeken etc. en u laat informeren door verschillende partijen. Zo kunt u een zo volledig mogelijk beeld creëren van wat u te wachten staat.

Meest voorkomende problemen bij een eigen zwembad:
Voordat u besluit uw eigen zwembad te laten bouwen moet u goed weten wat de meest voorkomende problemen zijn bij een eigen zwembad. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Hieronder opsommend de meest voorkomende problemen:

 • Groen water, gladde bodem en wanden;
 • Troebel water, kalkafzetting;
 • Troebel water, melkachtig;
 • Zwevende deeltjes;
 • Bruin water;
 • PH instabiel;
 • Chloorlucht en pijn aan de ogen;
 • Groen helder water;
 • Water schuimt;
 • Corrosie aan metalen.

Natuurlijk is het spannend om uw eigen zwembad te (laten) bouwen maar zorg dat u goed ingelicht bent over alle zaken welke hierbij komen kijken. Niets is zo zonde als het totaal anders uitpakt dan dat u in eerste instantie gehoopt had.

Posted in bouwen | Reacties uitgeschakeld voor Eigen zwembad bouwen


Keulen indexeert inkomensgrenzen

december 13th, 2013

Keulen indexeert inkomensgrenzen voor verbeterings- en aanpassingspremies van woningen: van 20.000 naar 25.000 euro.

Persmededeling van Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering

Op voorstel van de Vlaams minister van Wonen, Marino Keulen, heeft de Vlaamse regering op 19 mei 2006 definitief ingestemd met het optrekken van de inkomensgrenzen van de verbeterings-en aanpassingspremie voor woningen.
De verbeterings-en aanpassingspremies zijn premies voor werken aan dak, gevel of ramen, voor werken ter voorkoming van CO-vergiftiging, voor werken aan het sanitair, etc. Deze premies zijn bedoeld voor mensen met een bescheiden inkomen die de eigen woning ofwel willen verbeteren omdat de woning al iets ouder is ofwel de woning willen aanpassen omdat de bewoners zelf al wat ouder zijn. De woning mag een kadastraal inkomen van ten hoogste 1.200 euro hebben en ingeval van verbeteringswerken moet de woning ook minstens 20 jaar oud zijn.
Om voor deze premies in aanmerking te komen, mocht je maximaal 20.000 euro per jaar verdienen. Dit betreft het netto belastbaar inkomen van het derde jaar voorafgaand aan de aanvraag van een dergelijke premie. Als u bijvoorbeeld een aanvraag doet in 2006, dan wordt het inkomen van 2003 (aanslagjaar 2004) in aanmerking genomen.
In het voorstel van minister Keulen worden deze inkomensgrenzen opgetrokken:
van 20.000 euro tot 25.000 euro voor bewoners
van 46.000 euro tot 50.000 euro voor verhuurders die hun woning voor minstens 9 jaar verhuren via een sociaal verhuurkantoor.
Ook de bedragen per persoon ten laste werden geïndexeerd: Per persoon ten laste mag er vanaf nu 1.300 euro bijgeteld worden.

Tags:
Posted in fiscaal | Reacties uitgeschakeld voor Keulen indexeert inkomensgrenzen