4x PVC vloeren op een rij

Een nieuw huis, dat bekent opzoek naar waanideeën en meubels. Vergeet de muren en vooral de vloer niet. Er zijn 100 verschillende soorten vloeren. PVC is een veel gekozen soort vloer. Maar welke soort moet u dan nemen? Hier staan de soorten PVC vloeren voor u op een rijtje.

Waarom kiezen voor een PVC vloer? Dat is vrij simpel. PVC vloeren worden steeds populairder. Een PVC vloer heeft u veel voordelen te beiden. Deze vloeren zijn sterk, duurzaam en daarnaast makkelijk te onderhouden. PVC staat ook wel bekend om de geluiddemping en is daarnaast ook een goede combinatie met vloerverwarming.
Door de nieuwste technieken is een PVC vloer nauwelijks te onderscheiden van echte houten vloeren.

Enkele voordelen van PVC vloeren:
– Duurzaam
– Geluiddemping
– Makkelijk in onderhoud
– Vloerverwarming
– Makkelijk te leggen
– Vochtbestendig
– Milieuvriendelijk


Klik PVC vloer
Lijm PVC vloer
De meest gekozen PVC vloer is een Lijm PVC vloer en wordt ook wel een dryback vloer genoemd. Hierbij worden de PVC stroken vastgelijmd op de geëgaliseerde ondergrond.

De stroken worden bij een Klik PVC vloer in elkaar geklikt. De stroken zijn daarnaast iets duurder en dikker dan de normale PVC vloer stroken. Deze vloer wordt gelegd op een ondervloer van anti-slip om verschuiven van de stroken te voorkomen.

Losleg PVC vloer
De losleg PVC vloer wordt zwevend op een geëgaliseerde ondergrond gelegd. Ook hier zijn de stroken net als bij Klik PVC iets dikker dan de standaard PVC stroken. Het verschil is dat er bij losleg PVC al een anti-slip laag onder de stroken zit en geen ondervloer hoeft te hebben zoals .ij klik PVC.

zelfklevende PVC vloer
Zoals de naam het al zegt, zijn deze PVC stroken zelfklevend zodra de beschermfilm eraf wordt gehaald. Daarna kunnen de stroken makkelijk worden neergelegd op de ondervloer. Voordeel van deze vloer is dat er geen dure lijm gekocht hoeft te worden voor het leggen van de vloer.

Onderhoud

Om een PVC vloer zo lang mogelijk mooi te houden is het handig om onder meubels viltjes te plaatsen. Dit voorkomt krassen op de vloer tijdens het verplaatsen van de meubels. Daarnaast is het belangrijk om de onderhouds adviezen op te volgen voor uw specifieke vloer. Dit kan per merk verschillen. Daarnaast is een deurmat al het halve werk voor het schoon houden van de vloer aangezien hier vaak het vuil binnenkomt.

PVC vloeren kunnen zowel zelf gelegd worden als door het bedrijf waar u het aanschaft. Bent u nieuwsgierig naar PVC vloeren? Klik dan hier voor nog meer informatie over vloeren.