Fabels over zonne-energie

Het gebruik van zonne-energie wordt steeds populairder. Loop jij al een tijdje met de gedachten om zonnepanelen aan te schaffen? Ga dan naar 123zonnepanelenvergelijken, zo kan je precies uitzoeken wat de beste deal voor jou is. We letten immers steeds meer op duurzaamheid en al heel veel mensen genieten van de voordelen van zonnepanelen. Toch horen we ook veel broodje-aapverhalen. Hieronder lees je alle veelgehoorde fabels over zonne-energie en leggen we uit wat wel en niet klopt.

Zonne-energie opwekken is niet mogelijk in landen met weinig zonuren
Dit is uiteraard een fabel. Ook al woon je in een land met weinig zonuren, de zon zal echt wel een keer om het hoekje verschijnen en een dosis zonlicht afgeven aan de zonnepanelen. Het verkrijgen van energie via zonnepanelen hangt van veel meer dingen af. Zo zijn er ook landen waar zonne-energie gestimuleerd wordt, doordat de energieprijs
omhoog gegooid wordt. De kosten van zonnepanelen zijn dan nog eerder terugverdiend, waardoor het interessanter wordt voor de consument. Natuurlijk is het wel zo dat de opbrengst van zonne-energie in warme landen wat hoger ligt.

Zonnepanelen vergen veel onderhoud
Zonnepanelen zijn misschien wel de meest makkelijkste onderdelen van het huis. Ze vergen juist bijna geen onderhoud (ze hebben immers ook geen bewegende onderdelen) en hebben weinig last van invloeden van buitenaf. Het is wel aan te raden om in een stoffige, droge omgeving de zonnepanelen even af te spoelen met water. Je hoeft dus echt niet te gaan schrobben op het dak.

Grote energiebedrijven zien geen markt in zonne-energie
Het klopt inderdaad dat grote energiebedrijven zich massaal hebben teruggetrokken uit de markt in zonne-energie. Maar wel om een andere reden dan veel mensen denken. Juist omdat ze zagen dat de vraag naar zonne-energie, tegen verwachting in, heel snel toenam ontstond er ook angst. Als jij investeert in een groot vleesconcern ga je ook niet investeren in vegetarisch eten.