Keukenverbouwen met keukenapparatuur

Elke moderne keuken is voorzien van het nodige keukenapparatuur. Nagenoeg standaard in elke keuken is de koelkast, magnetron, afzuigkap en kookplaat. Er zijn een aantal keuken hulpmiddelen die je niet in elke keuken zult vinden. Moderne woningen zijn voorzien van een vaatwasser, oven, vriezer, een tweede kookplaat, luxe espressomachine en een Quooker of kokendwaterkraan.

 

Quooker als kokendwaterkraan

KokendwaterkraanWat is een Quooker? Met een Quooker heb je snel kokend water uit de kraan, waarmee je direct thee kunt zetten en groenten, aardappelen of pasta kunt koken. Hiervoor heb je een aparte wasbak met kraan en boiler nodig. De grote van de boiler bepaald hoeveel kokend heet water je direct kunt halen uit de kraan. De Quooker is geen kostenbesparend keukenhulpmiddel, maar je bespaart wel tijd. Het is een luxe product, waar je ook een flink bedrag voor betaald. Veel moderne woningen hebben daarom geen Quooker. De aanschafprijs begint bij circa 1.500 euro. De aanschafprijs zijn niet de kosten. De kosten liggen vooral in de verbruikskosten van het apparaat, aangezien water constant op 110 graden celcius staat. Het kiezen van de juiste Quooker en ander keukenapparatuur is een grote klus.

Specifieke wensen en budget

Welk keukenapparatuur heb je nodig? Dit is afhankelijk van jouw specifieke wensen en het beschikbare budget. Als je onvoorbereid naar een gemiddelde keukenwinkel gaat zal je geadviseerd worden producten te kopen van een specifiek merk. Als je diverse keukenapparaten koopt van het zelfde merk krijg je vaak korting. In veel gevallen kopen consumenten wat de verkoper zegt. Dit is niet altijd de verstandigste keuze. De kans is groot dat je iets koopt wat je eigenlijk niet wilt (of nodig hebt). Sommige wensen vinden het belangrijk A merk producten in huis te hebben. Voor A merk producten betaal je ook een hoge prijs. Hoge prijs is niet altijd kwaliteit. Gebruik Google om diverse keukenapparaten met elkaar te vergelijken in prijs. Lees recensies met voor- en nadelen. Hierdoor krijg je een goed beeld van het apparaat en de kwaliteit. Altijd kunnen onderdelen van een vaatwassser, oven, espressomachine of Quooker kapot gaan. Je hebt hiervoor garantie. De verwachte levensduur is meestal langer dan de garantieperiode. Veel A merken geven langer garantie, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan, zoals lagers van een wasmachine die vroegtijdig vervangen moeten worden. Dit zijn hoge kosten. Bij het kopen van een A merk heb je meestal een voordeel, omdat de garantieperiode langer is.